Ügyfélszolgálat: +36 (80) 496-034
E-mail: info@enterhod.hu
Nagykereskedelem
Főoldal >> Nagykereskedelem

Az EnterHódZrt. céljai

Az EnterHódZrt-t Hódmezővásárhely megyei jogú város önkormányzata és az Enternet 2001 Kft. hozta létre közös céljaik megvalósítása érdekében. Az EnterHódZrt. küldetése a város valamennyi háztartását, intézményét, vállalkozását kiszolgálni képes újgenerációs, teljesen optikai szálas technológiára épülő helyi elérési hálózat (FTTH) tervezése, a fejlesztéshez pénzügyi források biztosítása, a hálózat építése és üzleti hasznosítása. A hálózat üzleti hasznosítása a nyílt hálózati hozzáférés elvén történik, azaz a hatósági távközlési szolgáltatási regisztrációval rendelkező piaci szereplők minden igénybevevő számára azonos nagykereskedelmi feltételekkel vehetik igénybe a hálózat felkínált erőforrásait vagy szolgáltatásait, kiskereskedelmi szolgáltatások nyújtása, vagy hálózati erőforrásaik kiegészítése céljából.  

Miért nyílt hozzáférésű hálózatot építünk?

A jelentős fajlagos költséggel megépíthető újgenerációs szélessávú infrastruktúrák közgazdasági feltételrendszere erős természetes monopóliumképző hatást eredményez, ha a tulajdonos az újgenerációs infrastruktúra kizárólagos használójaként jelenik meg a piacon, vagya rá érvényes szabályozás mellett is különleges jogai vannak. Ezzel szemben nyílt hozzáférésű infrastruktúra esetén a szolgáltatók a hálózathasználat szempontjából azonos jogokat élveznek, a szolgáltatók piaci versenye az infrastruktúra alapú versenyhez közeli versenyfeltételekkel, a lehetséges legmagasabb tőkehasznosulási hatékonysággal, egyetlen hálózaton valósulhat meg. A nyílt hozzáférésű hálózatokonlehetővé válik a hálózattulajdonból fakadó monopolhelyzetek kiküszöbölése, továbbá az itt elérhető versenypozíció és a kedvező piacralépési költségek a jelenleginél intenzívebb piaci versenyt, ennek következtében erősebb ügyfél-pozíciót és ügyfél-elégedettséget eredményezhetnek.

Miért teljesen optikai hálózatot építünk?

Városi környezetben, fix végpontok elérésére a teljesen optikai technológiára épülő szélessávú elérési hálózatok építése jelenti az egyedüli jövőálló infrastruktúra-befektetést.  Az FTTH hálózatok gyakorlatilag korlátlan (ésszerű költséggel növelhető) sebességű, a szolgáltatásminőséget távolságtól függetlenül nyújtó rendszerek, amelyek a jelenleg csomagokban értékesített távközlési szolgáltatások (Internet elérés, TV programok, telefon) mellett további szolgáltatások és alkalmazások (okosmérés, telemedicina, otthonápolás, távmunka, távoktatás, video-alapú biztonsági szolgáltatások, vékony kliens, stb.) széles körének a terjedését is szolgálják a lakossági és az üzleti ügyfelek piacán, egyaránt.
Az optikai hálózattal ellátott települések és térségek fejlődésének elemzésére alapozott nemzetközi tapasztalat azt mutatja, hogy a korszerű szélessávú hálózatok szolgáltatásainak széleskörű használata jelentősen felgyorsítja az érintett település vagy térség gazdasági és társadalmi fejlődését – a kedvező hatások érdekében építjük meg Hódmezővásárhely optikai hálózatát.  

Hódmezővásárhely önkormányzatának céljai a város szélessávú infrastruktúrájának fejlesztése terén

Hódmezővásárhely megyei jogú városnak sokéves múltja van az optikai helyi elérési hálózat fejlesztése terén: a város rendelkezik 124 km hosszúságú, távközlési kábelek befogadására is tervezett alépítménnyel, valamint kiépítette a város intézményrendszerét kiszolgáló saját optikai hálózatát és informatikai rendszerét. A város komoly eredményeket ért el a lakosságot és a vállalkozásokat érintő ügyviteli folyamatok számítógépesítésében. Az önkormányzat rendelkezik olyan programokkal (Egészséges Vásárhelyért Program, Biztonságos Vásárhelyért Program), amelyek az új infrastruktúrán a város valamennyi lakosát és összes vállalkozását szolgálhatják, továbbá rendelkezik azzal a szakmai felkészültséggel és partneri körrel, amelyek további alkalmazások (pl. smartmetering, smartgrid, telemedicina) bevezetését tehetik lehetővé.
A hálózat építésével Hódmezővásárhely önkormányzata elsősorban azt kívánja elérni, hogy a város távközlési piacán valódi verseny alakuljon ki a lakossági, üzleti és intézményi felhasználókat kiszolgálni kívánó távközlési szolgáltatók között és ennek előnyeit élvezhessék az előfizetők, azaz a legkorszerűbb szolgáltatásokat kapják jó minőségben és kedvező áron. Míg az eddigiekben az egyes hálózatokat vagy kizárólagosan, vagy döntő mértékben csak azok tulajdonosa használta, emiatt a hálózatba bekötött előfizetőknek nem, vagy csak kevéssé volt választása a szolgáltatók között, az új hálózatot bármely szolgáltató igénybe veheti a város előfizetőinek az eléréséhez és kiszolgálásához – ez az országban elsőként megvalósított gyakorlat várhatóan erős piaci versenyt, alacsonyabb szolgáltatási árakat, jobb szolgáltatás-minőséget és ügyfél-elégedettséget eredményez.

Az Enternet 2001. Kft. bemutatása és szerepe

Az Enternet 2001 Kft. a hazai alternatív távközlési piac jelentősszereplője, sokéves versenypiaci tapasztalattal a szélessávú adat-, beszéd- és multimédia kommunikáció, valamint az ezekhez kapcsolódó értéknövelt szolgáltatások terén. A közelmúltban végrehajtott szolgáltatási profiltisztítást (lakossági ADSL üzletág értékesítése) követően, valamint az Enternet cégcsoport több tagjának az Enternet 2001 Kft-be történő beolvasztásával egyidejűleg az Enternet 2001 Kft. új üzleti stratégia mentén követett célja az újgenerációs hálózatok fejlesztése és üzleti hasznosítása, valamint a fix és a mobil hálózatok képességeit egyaránt hasznosító konvergens szolgáltatások bevezetése.
Az Enternet 2001 Kft. Hódmezővásárhely megyei jogú város önkormányzatának szakmai partnere. Műszaki, szolgáltatási, üzleti, pénzügyi és vállalatirányítási tapasztalatait az önkormányzattal közös célok elérésében hasznosítja.

EnterHód
Távközlési Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt.
Telefon: +36 (30) 558-6616
E-mail: info@enterhod.hu
Cím:
6800 Hódmezővásárhely
Bajcsy-Zsilinszky utca 70.